2013

Onsdag 20. november

Til klubaften i morgen aften viser vi dugfriske film og billeder fra Bornholm.

Søndag 17. november

Så er Bornholmerholdet hjemme igen efter en begivenhedsrig uge på den smukke ø.
Efterårsfiskeriet på Bornholm har indtil nu været et ubeskrevet blad i foreningens historie.  I forhold til forårsfiskeriet er der et par ekstra forhold at tage hensyn til :  Farvede ørreder er fredet fra 16. september på Bornholm, og der er væsentligt flere fredningszoner omkring åers udløb rundt omkring på øen.
Det skulle dog ikke blive det store problem, da vi jo normalt kun tager blanke fisk med hjem.
Desuden er de lyse timer færre på denne tid af året, hvilket betyder at man ikke skal “klatte” dagene væk.
Endnu en forskel, som for mig var meget positiv, er at der er meget få fisketurister på denne årstid.  På de seneste forårsture har de Bornholmske kyster været “fyldt op” af danske, norske, polske og tyske lystfiskere.

Status efter turen er 43 ørreder på land, hvoraf 7 blev taget med hjem – heraf 4 flotte overspringere på mellem 2,2 og 2,8 kg.  3 af disse tegnede Knudsen sig for, og blev på den baggrund udnævnt til Bornholms præsident  –  så nu kan de godt droppe kommunalvalget derovre ;o)
Fangsttallene skjuler, at vi alle havde rigtigt mange kontakter til fisk, som bare “pillede”.  Ifølge de lokale ville de blanke for alvor komme i hughumør med den første nattefrost, som ikke var indtruffet endnu.
Alt i alt en super god tur med gode fisk, godt humør og god mad !

Præsidenten med fredagens høst

Præsidenten med fredagens høst

Flere fotos og filmklip fra turen følger senere.

/ Søren

Onsdag 13. november.

P1040314justMedens vi venter på lyd og billed fra klubturen til Bornholm, så får i en lille stemnings video fra forårets ture til solskinsøen.

Tirsdag 12. november. Stenrev giver nyt liv i fjorden.

Fra sandørken til mangfoldigt liv på fjordbunden Artikel fra Morsø Folkeblad.

Danmarks Sportsfiskerforbund fylder 75 år

For 75 år siden blev Danmarks Sportsfiskerforbund – DSF – stiftet. Helt præcist den 13. november 1938 i Odense. Det blev starten på en lang rejse for et rent og godt vandmiljø, sunde bestande af naturlige, vilde fiskestammer og bedre vilkår for sportsfiskeriet. Her kan du læse hele historien om Danmarks Sportsfiskerforbund (https://www.sportsfiskeren.dk/pdf/hele-danmarks-sportsfiskerforbund)

Tirsdag 5. november

P1060560beskTil klubaften på torsdag viser vi film fra tidligere Bornholmer-ture.  Mon ikke det kan piske en stemning op ?

Klubaften næste uge er aflyst på grund af en klubtur til  –  gæt hvor ….

Der er tilmed kommet en lille video fra klubturen til Samsø

Søndag 20. oktober

Så har Bo igen gjort Fjorden usikker med fluestangen som våben.  Det kom der denne beretning ud af :
Var lige et smut ved fjorden i dag, havde egentlig tænkt mig at køre til Skive Fjord, men valgte i stedet en lokal plads. Det skulle vise sig at være et godt valg.
Der var flere fisk på pladsen og trods det at overfladen var blank og flad, lykkedes det et par gange at lokke fisk med fluen. Denne blanke fisk på billedet lod sig friste på lavt vand efter jeg havde set den få meter fra hvor jeg stod. Fisken var 60cm og havde formentlig ingen intentioner om at gå i åen, der var hverken æg eller sæd at spore. I maven lå flere små hundestejler.

Blank 60 cm havørred fra Fjorden.  De er derude !

Blank 60 cm havørred fra Fjorden. De er derude !

I løbet af de seneste dage er der kommet godt nyt fra de Bornholmske kyster.  Efterårets første blankfisk er fanget, hvilket lover godt for den kommende foreningstur i november.
Følg med på www.din-fangst.dk

Fredag 11. oktober

Der er ved at være gang i fiskeriet rundt omkring i fjorden, Idag var jeg på Kås Hoved hvor jeg så springende fisk, jeg mødte en fisker der gik rundt med en skinnende blank halvmeters fisk i rygsækken og som berettede at han havde 6 fisk på land i går, et gæng af tyske fluefiskere landede også en enkelt lille ørred.

Nyt fra Havørred Limfjorden

Det har rumlet lidt i undergrunden i nogen tid, og nu skulle det være ganske vist Havørred Limfjorden Skulle være en realitet. Klik på Linket for at læse mere.

 

Mandag 7. oktober.

Her er beretningen fra efterårets første klubtur der gik til Samsø.
P1060549r

Klubtur til Samsø oktober 2013

Søndag 22. september

Bo har sendt mig følgende beretning, som her kommer med en smule forsinkelse.  Det bliver den nu ikke ringere af :
Jeg nåede ikke med på klubaften i torsdags, da jeg var inviteret med en kunde på fisketur. Svært at sige nej til.
Det var dog ikke en kyst tur, men derimod en jagt på gedder i Vandet Sø i Thy. Min kunde er så heldig at have lejet fiske retten i en del af søen, så vi sejlede ud i en lille jolle og fiskede på den stejle kant efter søens krokodiller. Dem er der mange af skal jeg hilse og sige, vi fangede sammenlagt 13 gedder på et par timers fiskeri, flest på wobler og blink, men jeg måtte da også lige prøve med fluen, det gav dog kun en enkelt.
Der er desværre ingen billeder af fangster, da alle fisk så vidt muligt blev afkroget i vandet. Vandet sø er utrolig ren, og det er der nok ingen tvivl om at den store bestand af gedder er med til at sørge for, så vi lukker dem pænt retur.
En herlig tur i godt selskab, fantastisk sensommer vejr og så godt med fisk. Så bliver sådan en eftermiddag ikke meget bedre.

Michael Larsen fra Morsø Lystfiskerforening beder mig gøre lidt ekstra reklame for deres ørreddage næste weekend :
Gule Ærter el. Sønderjysk suppe til Ørreddage:
Spis dig mæt og få varmen efter indvejningen henv. lørdag og/ el. Søndag til MLF’s Ørreddage 2013.

Spisestedet Lagunen på Ejerslev Havn tilbyder igen i år sultne lystfiskere og andre interesserede en menu bestående af:

Ved indvejningen lørdag aften:

  • Sønderjysk        suppe m/ bacon, kartofler og        brød                    50 kr.

 

Ved indvejningen og præmieuddelingen   søndag eftermiddag:

  • Gule        ærter m/        sul                                                          65 kr.       
  • Sønderjysk        suppe m/ bacon, kartofler og        brød                    50 kr.       

 

 

Pt.(d. 19. sep.) har 6 medlemmer fra Morsø lystfiskerforening allerede bestilt bord til en gang gule ærter søndag eftermiddag efter præmieuddelingen. Så man er allerede garanteret nogen at dele sine fiske- og fangstoplevelser med. Vi håber på flere lystfiskere og andre interesserede. Det kunne være en hyggelig måde at afslutte weekendens oplevelser på. Eller en dejlig måde at få varmen på lørdag aften, imens man evt. venter på at indvejningen går i gang. 

Hvis man vil være sikker på en plads/ et bord, kan man bestille bord hos Lagunen v. Charlotte, Ejerslev Havn på telefon 96 69 44 64. Man kan træffe dem på telefonen onsdag – fredag fra kl. 14 – 20 og lørdag + søndag fra kl. 11 – 20. Mandage og tirsdage holder de lukket.
Man kan også bestille på stedet lørdag aften eller søndag eftermiddag efter “først til mølle” princippet”.
Se evt. programmet for MLFs Ørreddage 2013 her>>

På vegne af Lagunen

MLF

Torsdag 12.september

I aften er klubaften igen flyttet til fiskevandet.  Vi mødes kl. 19:00 ved klubhuset – husk grej og tøj.

I weekendens dejlige vejr kunne jeg ikke lade være med at stå tidligt op og tage til fiskevandet.  På denne årstid viser fiskene sig ofte i morgengryet, men denne gang måtte jeg dog “nøjes” med naturoplevelsen.

Solopgang over Venø, søndag 8. september 2013

Solopgang over Venø, søndag 8. september 2013

Fredag 6. september

I går startede sæsonens klubaftner med en fisketur.  Fangster var det småt med, men gensynsglæde og hyggesnak blev vi heldigvis ikke snydt for.

Tilmelding til Samsø-turen 3.-6. oktober skal ske til Knudsen senest 13. september.  Hvis du allerede har meldt dig til må du hellere gøre det igen, for det der med huskesedler er ikke blandt Knudsens spidskompetencer… ;o)

Søndag 1. september

Efter en lang og dejlig sommer fik vi i dag endelig noget ordentligt fiskevejr – frisk vind og hyppige byger – så her til eftermiddag pakkede jeg grej, waders og tøj og tog afsted.
Min plan var at prøve at fiske i modvind, for det har før givet gode resultater.  Men da jeg kom frem til den udvalgte plads var vinden endog meget frisk og bølgerne brækkede langt ude.  Det så alligevel for vildt ud, så jeg trillede videre nordpå til en østvendt plads.  Allerede da jeg steg ud af bilen kunne det konstateres at her var det meget mere appetitligt at opholde sig.
Jeg tog tøjet på og stangen under armen og gik ned til vandet.  Mens jeg fandt et godt blink i æsken så jeg bevægelse i overfladen tæt ved land, og de første par kast blev lagt langs kysten hen over stedet, men uden reaktion.  Nå, det kan måske være multer tænkte jeg og lagde et længere kast lige ud.  Under indspinningen så jeg lidt hvirvler bag blinket, derefter et nap og så fast fisk, som viste sig at være en lille efterårsgylden ørred lige under målet.  Den blev hurtigt genudsat, da jeg tænkte at der kunne være flere derude.  To kast senere skete det igen – dog var fisken denne gang noget stærkere, og en del ‘overtalelsesevner’ måtte i brug inden den lod sig kane ind på lavt vand.
Det var en bredrygget ørred på 57 cm som fik et gok, da fryseren mildt sagt ikke er blevet overfyldt med fisk i år.
Efter to fisk i fem kast blev jeg helt ør ved tanken om, hvor mange fisk jeg nu skulle til at fange, men som så ofte før groede træerne ikke ind i himlen.  Det blev ved de to fisk, på trods af affiskning af en større kyststrækning og flere forsøg tilbage ved fangststedet.
Men en skøn start på efteråret, og så er overliggeren jo sat til fisketuren torsdag aften ;o)

Efterårsgylden ørred 57 cm

Efterårsgylden ørred 57 cm

Søndag 1. september :  Klubaften starter torsdag 5. september….

….hvor vi tager til kysten, så husk grej og tøj.
Lad os starte efteråret med at få hul på havørredfangsterne i Fjorden !

I weekenden 28.-29. september afholder Morsø Lystfiskerforening deres Ørreddage 2013.  Information om dette kan findes på : www.morslf.dk

Lørdag 10. august :  De er derude !

Med det omslag vi har haft i vejret skal der holdes godt øje med Fjorden netop nu, hvilket bekræftes af Bo’s beretning :

Jeg var på en lille eftermiddagstur til Fjorden i dag, mest for at få lidt luft nu da første arbejdsuge efter ferien er overstået. Nåja, så var det også et stykke tid siden jeg sidst var af sted med Jacob. Jacob fik buddet, men det var noget med en frue der skulle arbejde og børn der skulle passes, så jeg måtte køre alene.

Selvom jeg frygtede lidt at skulle kaste mig op på stranden mellem lynene, så udeblev de heldigvis og vejret klarede faktisk helt fint op. Kort sagt så er der fisk derude, også midt på dagen. Fisken på billedet blev fanget kl. 15, så selvom teoretikerne helst vil fiske aften og morgen i sommer månederne, så er der altså ingen grund til at ”nøjes”.

Fisken var ca. 35cm, og som billedet viser meget gylden, den røg efter et hurtigt billede tilbage i baljen. Jeg havde flere følgere, men de var temmelig forsigtige så jeg havde ikke flere på krogen i dag. Men som sagt, de er derude.

 

Gylden augustfisk fra Limfjorden

Gylden augustfisk fra Limfjorden

Tirsdag 30. juli :  Tang og fisk på Grisetåen

Torben og jeg var et smut på Grisetå Odde tirsdag aften.  Vejret var slået om til blæst og byger, og vi valgte lokaliteten ud fra en teori om at med høj vandtemperatur bliver ørrederne tiltrukket af den stærke strøm omkring Grisetåen.
Der var en del tangplanter i vandet som var svære at undgå, og der skulle pilles skidt af trekrogen efter de fleste kast.  Langs vestsiden var der pænt gang i vandet så det skulle have en chance, syntes jeg.  Der var et tangbælte 12-15 meter ude som krogen ofte hang i, men i et af kastene blev tangen levende og jeg nåede at se en gullig bug sprælle inden den slap igen.  Det var en lille ørred, som har gået og hygget sig med tanglopper og småfisk i tangbæltet.
Det var den eneste kontakt vi havde den aften, men endnu et bevis på at ørrederne er der på trods af højsommeren.
Kystfisker med Oddesundbroen i baggrunden

Fredag 26. juli :  Fisk i Fjorden

Så fik jeg da ellers jokket i spinaten ved at proklamere, at der ikke findes fisk i Fjorden her i sommervarmen.  I sidste uge overså jeg nemlig en mail med foto fra Jacob, som havde spenderet en sommeraften med fiskestangen sammen med Bo.
Undskyld og tillykke til Jacob.  Her kommer beretningen :

Bo og jeg trodsede sommervejret mandag aften. Det lykkedes mig at lande 44 cm sommer sølv og genudsatte en lige under målet.

44 cm sommersølv

44 cm sommersølv

Onsdag 24. juli :  Liv i vandet ved Langerhuse

Der har været bekymrende langt mellem nyhederne de seneste par måneder her på siden.  Ingen fangstrapporter og ingen turberetninger fra foreningens medlemmer.  Skal ærligt indrømme, at jeg selv har fået brugt grejet alt for lidt indtil nu i år.
Lige nu er vi midt i den mest pragtfulde sommer, hvilket plejer at betyde østenvind og makreller på vestkysten.  Så da der i går for første gang var noget som mindede om østevind, måtte jeg afsted.
Grej, grill og mad blev pakket til dreng, kone og mig selv, og afsted mod Langerhuse gik det.  Vi var på høfde 2 ved 18-tiden, og kort efter landede en kollega-fisker en enkelt makrel.
Ellers lod makrellerne vente på sig, men med mellemrum blev vandet langs høfden helt kogende af småfisk, som tydeligvis prøvede at flygte fra “noget” som jagede dem nedefra.
Det blev nu mest til en hyggetur med grillede pølser og sol i rå mængder, og der kom ingen makreller med hjem til Rørsangervej.  Men grejet blev da luftet, og fornyet blod på tanden fik jeg også.  Makrellerne skal prøves igen en af de nærmeste dage, og det bliver rigtig godt om en måneds tid når efterårsørrederne begynder at trække langs Fjordens kyster.

God sommer og knæk&bræk til jer alle !

Lørdag 25. maj :  Fotos fra familiedag på Gjeller Odde

 

Så er der ma'

Så er der ma’

Drengehygge

Tøsehygge

Tøsehygge

Waders i alle størrelser

Magnus med fisk

Magnus med fisk

Bålhygge

Bålhygge

Tirsdag 21. maj :  Største ørred fra Lyø og ekstra om familietur på lørdag

Jeg har fået tilsendt et foto af Knudsen’s flotte ørred på 1,9 kg fra Lyø-turen, den skal I bestemt ikke snydes for :
Knudsens fisk på 1,9 kg fra Lyø-turen

Angående familiedagen på lørdag har vi i tilfælde af dårligt vejr drøftet muligheden for en tur til Aqua i Silkeborg i stedet for.  Det er en længere køretur og en dyrere adgangsbillet, men sikkert også en oplevelse for store og små.  Her er der også mulighed for at grille og nyde medbragt mad.  Hvis vejrudsigten for lørdag “holder vand” kunne det godt blive aktuelt.  Tilmeldte holdes orienteret !

Mandag 20. maj :  Husk familietur til Gjeller Odde på lørdag

Vi har booket shelterpladsen på Gjeller Odde på lørdag 25. maj fra 12 til 17.
Foreningen giver pølser og pølsebrød til grillen og øl og vand til ganen.  Ud over det medtages madkurv til eget og eventuelt fælles behov.
Som noget nyt har vi lånt børnewaders, undervandskikkerter og net.  Men husk selv fiskegrej, tørt tøj og solcreme !

Vi mødes ved shelterpladsen ved 12-tiden, hvor vi tænder bålet.
Tilmelding til Søren Christrup senest torsdag.

HUSK Familiedagen på Gjellerodde

Søndag 12. maj, første indtryk fra Lyø

Hermed en kort sammenfatning fra foreningens Lyø-tur 2013.

Klubtur til Lyø

Endnu en succesfuld klubtur til dejlige Lyø, hvor vi igen boede hos Asta og Rasmus.  Der blev fanget omtrent 35 havørreder og et par håndfulde hornfisk af turens 7 mand.  3 ørreder hjemtaget, Michael 1,9 kg, Torben 1,5 kg og Jacob 1,2 kg.

Søndag 5. maj, drømmefisk fra Als

Henning har sendt følgende til mig.  Fisken er taget i vandet omkring Als i uge 17 – mon ikke der lusker en tilsvarende rundt i vandet omkring Lyø ? :

Jeg sender lige et foto af den fisk, jeg omtalte var fanget I forbindelse med fiskekonkurrence på Als for et par uger siden
 
80 cm og 7,47 kg – og en konditionsfaktor på 1,46 – den må selv Gert, da syntes, har de rigtige proportioner?
Bare som en lille opvarmning til Lyø i næste uge J

7,5 kg fra Als

Knæk+bræk, Søren

Torsdag 25. april, Kås Hoved efter arbejde

Selv om beretningerne fra Bornholm har fyldt en del her på siden den seneste uges tid – og i bevidstheden hos os, der ikke var med i år – kan der også fiskes og fanges fisk andre steder.

Kim er en ny kollega, som hurtigt afslørede sig som passioneret lystfisker.  Han har mest sin gang langs med Karup Å, men han var frisk på en tur til Fjorden efter arbejde.
Torsdag eftermiddag satte vi så kursen mod Kås Hoved, som jo er et af de kendte hotspots.
Vi fiskede fra P-pladsen og ud mod spidsen, men selv efter 1½ times ihærdigt fiskeri og en grundig affiskning af spidsen havde ingen fisk vist interesse.
Kim var gået rundt om spidsen mens jeg koncentrerede mig om selve spidsen.  Det var blæst noget op og bygerne kom oftere og oftere, så jeg begyndte at indstille mig på en 0-tur.  Jeg ville dog lige gå om til Kim og indvi ham i mine tanker om at tage hjemad.
Da jeg når hen til ham siger han tørt :  “Pas lige på hvor du træder”.  Så jeg kiggede selvfølgelig ned, og foran mig lå en super fin ½ meters ørred, blank og med løse skæl.
Min lyst til at afbryde fiskeriet forsvandt aldeles omgående.  Efter lykønskning og en lille fotosession gik vi begge videre med at fiske området af.  Der gik ikke længe før en ørred fulgte med mit blink ind på lavt vandt og tog det.  Det var dog kun en målsfisk som fik friheden igen, men stadig fedt at en 0-tur kan vende så hurtigt til en succesoplevelse.
Det blev ikke til flere fisk.  Regnen og blæsten blev stadig kraftigere, så på et tidspunkt havde vi begge fået nok og begav os mod P-pladsen.  Men en dejlig bekræftelse af, at vi ikke behøver at tage til klippeøer eller andre eksotiske steder for at få tilfredsstillet vores fiskefeber.

Kim med fin ½ meters ørred fra Kås Hoved

Kim med fin ½ meters ørred fra Kås Hoved

Knæk&bræk, Søren

P1040305beskA-Ø og B Holdet i alt 9 Kystfiskere vil den næste uge husere på de Bornholmske kyster læs med her på Klippebloggen

Opdateret fredag kl. 23.00

Vinderen af fotokonkurrencen er fundet.

Vinderen er Hans Jørgen Nørgaard, der med sine tre billeder har bjergtaget dommerne, vi kåre ikke et enkelt billede, men hele serien.

De tre billeder indeholder alle DE intense øjeblikke vi husker bedst fra vores lystfiskerliv. Det er situationer der ikke kan indstuderes, man er bare nødt til at være på pletten og tilmed lidt heldig.

Hvert billede fortæller sin helt unikke historie om lystfiskeriets essens.

Tillykke herfra og et gavekort på 1000,- til Lystfiskeren i Hvide Sande .! MvhFormanden. 

P4140449compr P4140468rcompr P4140567compr

Husk fotokonkurrencen !

Torben beder mig om at huske alle jer deltagere i Limfjordens Ørreddage på fotokonkurrencen, som har følgende regler :

Indsend dine bedste/sjoveste billeder fra Limfjordens Ørreddage senest 3 dage efter konkurrencen slutter.
Billeder skal indsendes elektronisk til formand@skf1990.dk med oplysning om navn, adresse og tlf. nr.
Konkurrenceudvalget vil efterfølgende kåre vinderen af bedste/sjoveste billede, som offentliggøres på foreningens hjemmeside. Vinderen kontaktes direkte. PS husk at sætte opløsningen til max.
Struer Kystfisker Forening forbeholder sig ret til at anvende alle indsendte billeder.

Onsdag er altså sidste chance for at sende foto’s til Torben.  Bedste foto præmieres med et gavekort på 1000 kr.

Resultat af Limfjordens Ørreddage 2013

Så er indvejningen afsluttet og præmieoverrækkelse har fundet sted.
Der blev ialt indvejet 11 havørreder med en gennemsnitsvægt på 1,6 kg, hvilket er meget flot og langt over hvad vi havde frygtet lørdag middag, hvor endnu ingen fisk var blevet indvejet.
Måske har vandtemperaturen mange steder netop sneget sig over de magiske 4,5 grader i løbet af weekenden.  Resultatet lover i hvert fald godt for de kommende ugers forårsfiskeri i Limfjorden.

Vinder af konkurrencen blev Susanne Worm med en blank havørred på 2,58 kg og 63 cm.
Toer blev vores formand Torben Nielsen med en basse på 2,47 kg. og 59,5 cm.
Treer blev Hans Jørgen Nørgård med en fisk på 1,93 kg og 58 cm.
Firer blev Dick Langston Pedersen med en ørred på 1,89 kg og 58 cm.
Femmer og samtidig vinder af konditionskonkurrencen blev Mogens Larsen med en bombe på 1,83 kg og 53 cm.

Tak fordi I er med til at holde liv i lystfiskeriet i Limfjorden gennem jeres deltagelse i Limfjordens Ørreddage.  Knæk og bræk, og på gensyn næste år.

IMG_3506_small

Foråret kommer til Ørreddagene.

indvejning

Det er lykkedes for nogen at vriste et par fisk op af fjorden, billedet er fra den sene indvejning lørdag.

Det er ”just in time” og vi håber at fiskeriet boomer til weekendens arrangement. De seneste dage er vandtemperaturen steget og fiskeriet så småt kommet i gang i Fjorden. Der er bekræftede rygter om sølvtøj fra Skive fjord, og en fisker har fanget 5 ørreder på østsiden af Mors.

Vi ses i weekenden Formanden.

Husk Limfjordens Ørredage 13. og 14. april.

OED2013

Foråret og Limfjordens Ørreddage er lige om hjørnet, vi ses til gode fiskedage. Se programmet her. Mvh. Formanden.

 

 

 

Beretning fra Haderslev fjord
Michael Hansen har været en tur ved Haderslev fjord det er der kommet denne fine beretning ud af.Lørdag den 6 April var jeg og Fin en Tur i Haderslev fjord

Torsdag d. 4 april, vi besøgte vi Lystfiskeren i Hvide Sande.

lystfiskeren-logo

De gæve folk hos Lystfiskeren giver en klækkelig rabat denne aften. Så det er med at hanke op i makkeren og komme afsted. Vel mødt.! Formanden.

LF1

I Hvide Sande ved de hvad der skal til for at fornøje en lystfisker.

Vi takker lystfiskeren for et aldeles fremragende arrangement og traktement.

Formanden.

 

28. marts Kysten er klar.

P3280017Medens vi stadigt venter på foråret var jeg lige ude for at kigge kysten på Lyngsdrag ud. I bakspejlet burde der have ringet nogle klokker, fralandsvind, læ fuld sol og den mørke bund. Her er jo lunt, jakken må lynes op, det bliver til en lang vandretur på den stenede kyst, eneste våben er kameraet for stangen blev hjemme. Det var jo ”for koldt”.Termometeret i bilen viser 7 grader.  Her er foråret startet.! Formanden.

 

18 marts – mens vi venter på foråret

Fandt dette link på DSF’s hjemmeside til en udsendelse om havørredfiskeri i Limfjorden, som har været vist på TV2-Nord.
Vi har altså et godt fiskeri i vores egen Limfjord.  Jeg glæder mig i hvert fald til vinteren slipper sit tag.

https://www.tv2nord.dk/arkiv/2013/02/28?video_id=39759&autoplay=1

24 februar – generalforsamling 2013

Den 4. februar blev der afholdt ordinær generalforsamling i klublokalet på Struer Havn.

Her kommer formandens beretning for 2012, som blev godkendt på stedet :
Formandens beretning 2012

Kassererens regnskab og de øvrige punkter på dagsordenen blev også afviklet uden store sværdslag.  Alle bestyrelsesmedlemmer på valg modtog genvalg.

Og så må det egentlig gerne blive plusgrader, så isen kan komme af Fjorden og havørrederne kan få fornyet appetit på livet (og på vores blink, woblere og fluer).

28 januar – Ny aktivitet i kalenderen

Torsdag 4.-4. kl. 19.00
Lystfiskeren i Hvidesande slår denne aften dørene op og lokker med følgende tilbud.
Vi vil denne aften give 15% på alt fiskegrej og beklædning, dette gælder også i forvejen nedsatte produkter! (Luftvåben er undtaget i tilbuddet).

16 januar – Nye aktiviteter i kalenderen

Her til aften blev der afholdt bestyrelsesmøde, hvor der blandt andet blev aftalt aktiviteter for 2013.  De kan ses i den opdaterede kalender her på hjemmesiden.
Check lige kalenderen ud, 2013 bliver et godt år.

Her og nu vil jeg gerne gøre opmærksom på klubturen til Lyø 9.-12. maj med tilmeldingsfrist 1. februar.  Hvis vi bliver flere end 6 deltagere (5 er allerede tilmeldt !) skal vi booke ekstra hos Asta og Anders, og det kræver at vi er ude i god tid.
Tilmelding hos Søren C., tlf. 2887 5601.

14 januar – Alternativ fangst

I løbet af weekenden har Jacob atter været ude med snøren :

Fredag var jeg på lokale pladser i Struer bugt – uden held. Fik trods alt en flot himmel. Lørdag var jeg afsted igen. Lav vandstand, grumset vand og østenvind skulle vise sig at være en dårlig kombination for min evne, eller mangel på samme, til at finde fisk. En enkelt var inde og vende. Lang, blank men slank. Søndag var jeg i samme område. Endnu lavere vandstand, endnu mere grumset vand og østenvind. Ikke en god cocktail. Billedet taler vist sit eget sprog.

Resultatet af Jacobs anstrengelser.  Mørk og fejlkroget...

Resultatet af Jacobs anstrengelser. Mørk og fejlkroget…

13 januar – Beretning fra ‘vores vande’

Erik som gerne vil være anonym (hvorfor dog det, Erik ?), har sendt følgende beretning fra Fjorden med foto som bevismateriale :

Hej Skf

Jeg fiskede 10 januar ved en af de gode pladser i ´jeres vande´ i Venø Bugt. Efter en times fiskeri med bombarda og en orange rejeflue gav det et par nap i linen, jeg gav et spinstop og der var fast fisk brøkdele af et sekund efter. Jeg kunne lidt senere kane en fin blank grønlænder på kiloet og 46cm i land. Efter landing af fisken og udredning af lidt line kludder var mine fingre så iskolde, at jeg næsten næsten mistede følelsen i dem. Jeg fiskde lidt videre, men det var svært at styre bombarda rig med to fluer i den iskolde nordenvind – og jeg fik igen line kludder. Jeg måtte en tur på land for at rigge om, men uheldigvis, da jeg igen vadede ud et nyt sted i det svagt plumrede vand, overså jeg nogle store forhindringer under vandet og jeg måtte en tur helt ned på rumpetten i det kolde vand. Med vaders fyldt op med vand fra sokker til over livet, var det om at komme hurtigt tilbage til bilen og blive tørre – og fiskeriet var slut for denne gang. Men trods en kold afslutning på fiskeriet, var det en fantastisk fiskedag, der så kun varede et par timer denne gang.

30. december fiskede jeg i øvrigt i en strid søndenvind og piskende haglbyger 2*1 time ved Livbjerggaard og Remmerstrand, men uden held.

ps: jeg er ikke medlem af jeres forening, da jeg bor lidt langt væk omkring Herning og fisker ret ligeligt i Kolding, Mariager, Vejle og Limfjorden, men vil gerne rose den ny hjemmeside.

mvh Erik

Erik 2013-01-12

12 januar – Aktivitet i gydebækken

DSC_0454II

Der er gravet mange steder i gydebankerne ved Hjermvejen.

09 januar – Flere fisk fra Fjorden

Bo kom afsted fra morgenstunden og har efterfølgende sendt denne beretning :

Jeg havde givet mig selv en fridag i dag, den skulle bruges på en gang fiskeri i Limfjorden. Til trods for meget fugtigt vejr fra morgenen, kørte jeg til destinationen så jeg var klar da lyset brød frem. Der gik dog 2-3 timer før jeg fandt fiskene og jeg måtte gå fra bombarda til blink, før jeg fik de gode fisk på land. Tungeste fisk kom med hjem, 55cm. Og 1.8kg stålblank skønhed. Derudover fik jeg en tilsvarende fisk som måske var en anelse nærmere de 60cm. Men den var desværre alt for slank. Derudover fik jeg en helt vild fisk på 45cm som var i perfekt kondi, men også den fik friheden. Det blev også til en håndfuld undermålere, så alt i alt en god dag ved vandet.

 

55 cm vinterblank skønhed til Bo

55 cm vinterblank skønhed til Bo

07 januar – Indkaldelse til ordinær generalforsamling 2013

Hermed indkaldes til generalforsamling 2013 i Struer Kystfiskerforening af 1990.
Tidspunktet er 7. februar kl. 19:30 og stedet er foreningens klublokale, Havnevej 6 i Struer.
Dagsorden ses via dette link :  SKF1990 – generalforsamling 2013

Henning har sendt følgende vejledning omkring betaling af kontingent for 2013 :

Vær venligst opmærksom på, at der som følge af den elektroniske indkaldelse heller ikke udsendes indbetalingskort, men at kontingent enten kan indbetales via webbank, seniormedlemskab koster 475 kr. for 2013 og kan indbetales til Vestjysk Bank reg.nr. 7602 konto nr. 1134242. Husk angivelse af navn og adresse ved indbetaling  , eller i forbindelse med klubaftener.

 Sidste rettidige indbetalingsdato er 7 februar 2013 (inden generalforsamlingen).

 Jeg vil én gang ugentligt gå ind og aktivere medlemskortdelen i forbundets database, hvorefter det vil være muligt at udskrive medlemskort (forvent dog at der går et par uger fra nu inden det er muligt).

For at logge ind skal I via   www.sportsfiskerforbundet.dk    (tryk på log ind – i øverste højre halvdel) anvende Jeres mailadresse (som I  enten selv har indtastet eller som I har meddelt mig pr. telefon -da jeg har skrevet den ind i medlemssystemet for Jer) og et password.

Skulle der være problemer er I naturligvis altid velkomne til at ringe eller maile til mig.

 Vi ses den 7. februar

06 januar Fisk i Fjorden

Jacob har sendt følgende beretning og tilhørende foto :

Mariager fjord bød lørdag til fællestur. En meget hyggelig tur i utroligt flotte omgivelser og i stille vejr. Fisk blev det ikke til for mit vedkomne. Det skulle ændres søndag, det var hensigten om ikke andet. Jeg kørte til en plads, som jeg aldrig tidligere har besøgt vinterdage. Det er allerede vedtaget, at den skal besøges igen. Årsagen hertil er, at jeg ramte dagen. Jeg væltede i fisk. De var alle vegne. De fleste var mindre grønlændere mellem 35-40 cm. Enkelte kunne strækkes til starten af 40’erne. I mellem grønlænderne gemte sig både kul og større sølv. Dagens resultat blev 9 fisk på lang. Den ene, en 48 cm blank jæger med havlus og løse skæl måtte lade livet til middagsbordet. Jeg mistede mindst det samme – altså 9. Der i blandt mistede jeg to nedfalsfisk. Den ene var ret så stor og det er glædeligt at så store fisk har været oppe. Det største minde fra denne dag bliver nok lokomotivet. Lokomotivet som fyrede op under kedlerne kort tid efter den havde hugget på min wobler. Fut fut og afsted det gik. Lufttur efterfulgt af et udløb var ikke nok for dette pragteksemplar af en fisk. Næ nej, rysten og rusken med hoved syntes, at være midlet til, at få lirket min krog fri. Pokkers. Det var ellers en fin tyk og blank havørred som jeg vil skyde til ca. 65. Jeg fik dog lidt ud af oplevelsen. Adrenalinet pumpede så meget i kroppen, at jeg 10 minutter efter måtte gå på land og slappe lidt af. Limfjorden viste sin bedre side i dag og det siger jeg tak for. Knæk og bræk

50 centimeter tretårnet sølv fra Limfjorden.  Gerningsmand :  Jacob

48 centimeter tretårnet sølv fra Limfjorden. Gerningsmand : Jacob

Også Søren M har været ved Fjorden, og melder om 2 på land og 2 mistede.
Alt ialt et par rigtig gode fangstmeldinger, som lover godt for årets fiskeri i Limfjorden.  Søren.

05 januar Kysttur til Mariager

Der spises rundstykker, drikkes kaffe og lades op med fiskefeber i kroppen

Der spises rundstykker, drikkes kaffe og lades op med fiskefeber i kroppen

En af turens stolte "stor"-fangere.  Efter en mstet fisk i første kast bed denne gavtyv i 2. kast på en ny plads.

En af turens stolte “stor”-fangere. Efter en mistet fisk i første kast bed denne gavtyv i 2. kast på en ny plads.

Så er det med at komme igang de er derude.

Så er det med at komme igang de er derude.

Tanken blev luftet  til nytårskuren, bagt færdig til klubaftenen i torsdags og lørdag havde 8 medlemmer så sat hinanden stævne ved Mariagerfjord. Der skulle flex på klingen og forventningerne stod i høj tænding da Henning hentede mig ved 8 tiden. Vi hilste på gutterne fra den anden bil Bo, Jacob, Richard og Søren C. Alle ser vi frem til en herlig fiske dag. Vi skal lige samle Tommy op i Skive så er vi på vejen mod lystbådehavnen i Hobro hvor Søren M venter med et rundstykke til at komme igang på. Vi aftaler at fordele os i fjorden og holde kontakt. Ved middags tid er der ikke lande fisk men de er spottet i Ørnedalsbugten. Der rykkes på pladserne over middag. Det er Bo og Søren C er de dygtige fiskere der lander et par fine fisk omkring målet, fiskene får dog friheden igen.

Tak for hyggeligt samvær. Torben

02 januar  Video Fra Als

Så er der klippet en lille video sammen fra Als turen Torben

02 januar  Godt nytår’

Vi vil gerne sige: Godt nytår til medlemmerne og sidens læsere.

jul

Skriv et svar