2012

19-12-12 NY HJEMMESIDE v./Torben

Som du sikkert allerede har opdaget så er du havnet på vores nye hjemmeside, den gamle var blevet moden til udskiftning, men har tjent os godt i de 10 år den var online, men tiden til et skifte var helt klart inde. Hvis nu der er ting du mangler fra den gamle side så sig endeligt til, men kig lige først under [OM SKF] for der er der samlet flere ting under [GODT OG GAMMELT].

Grafikken vil blive opdateret så vi får det rigtige SKF udseende. Det handler bla om er at finde hjemmeside skabelon der også virker godt på en smartphone. Det smarte ved det er at man så har adgang til pladsbeskrivelser, kort med frednings bælter og kraks luftfoto, kort og søkort ude på fiske pladsen.

Den største forandring er udseendet og at Hjemmesiden åbner på “Forsiden” indholdet er det der i gamle dage hed nyheder. Ellers fungere tingene stort set som tidligere Galleri knappen er væk indtil videre.

“Om SKF”her vil der være informationer om medlemskab, hvem der sidder i  bestyrelsen men også vores gamle klubblade, Nyhederne fra den gamle hjemmeside og det vi nu engang har og kan grave frem omkring gamle konkurrencer mm. Så har formanden også noget at få de lange vinter aftener til at gå med.

God fornøjelse mvh. Formanden.

24-11-12

I morgen meldes der om kraftig blæst og regn, så da der midt på dagen i dag viste sig mulighed for en spontan fisketur i det dejlige vejr slog jeg selvfølgelig til med det samme og tog afsted. 
Turen gik til en af de kendte pladser, hvor jeg sidste år ved samme tid fik en fin blankfisk. Efter ankomst kunne jeg konstatere en frisk vind direkte ind på kysten kombineret med skiftevis sol og skyet.  Begge dele plejer at være godt for fiskenes bidelyst, så jeg kom i tøjet og begav mig straks mod det store rev på spidsen af odden, hvor der ofte sker et eller andet.

Der skulle heller ikke mere end 5-6 kast med en 20 grams Sømmet til før der var fast fisk.  En fin, blank ørred med havlus blev let kanet på land med bølgernes hjælp.  Den var klart på den gode side af mindstemålet, men jeg gav den friheden igen.  Dels fik jeg dækket behovet for at dræbe fisk på Als sidste weekend, og dels regnede jeg faktisk med at der var flere ørreder derude – måske endda større.

Det blev til et par timers fiskeri uden yderligere fisk på land.  Men hele tiden havde jeg en fornemmelse af, at det næste kast kunne give fisk – forholdene var i hvert fald helt perfekte.  Undervejs fik jeg selskab af en stor sæl som nysgerrigt patruljerede rundt om mig inden for kastevidde, hvilket kun kan tages som en bekræftelse af at pladsen holder fisk.

19-11-12

Vel hjemkommet fra en dejlig klubtur på Als.  En del fisk på land, dog med overvægt af de små.  En turbeskrivelse med fotos og film kommer snarest…

Ud over de ugentlige klubaftner bliver næste arrangement Nytårskuren som vores formand er så flink at holde hjemme hos sig selv, Ringgade 142 i Struer.  Bemærk, at datoen er ændret til lørdag den 29. december kl. 18:00.
Tilmelding hos Torben til klubaften eller på 20 28 57 59.

12-11-12

Bo har endnu engang været dygtig til at finde fiskene i Fjorden, han har sendt denne beretning og foto af en super flot og lynende blank ørred :

Da solen brød gennem skylaget i dag, måtte jeg et smut til Fjorden. Jeg valgte et par af de lokale pladser i dag, og den sidste gav fisk. Først en stål blank fisk på lige over de 40 cm. Den fik friheden igen, et par kast efter bød fisken på billedet sig til. En lille 8 grams filur i rød og sort var en succes i dag, til trods for den lidt barske vind J. Fisken på billedet er 53cm.
Fisken havde 15-20 hele rejer i maven. Så rejerne har endnu ikke trukket sig tilbage for vinteren.

Tillykke med den flotte fisk, Bo !

08-11-12

Bo og Jacob var ved Fjorden med fluestangen i weekenden.  Det kom der et pænt antal småørreder ud af plus en lille beretning og en sjov video, som ud over at fungere som bevismateriale også er en lektion i effektivt fluefiskeri på kysten :

Jacob og jeg var i søndags et smut i Limfjorden. Det var for 3. weekend i træk helt stille vejr, hvilket må siges at høre til blandt sjældne vejr fænomener her i det vestjyske. Det kan være svært at tro på det, når vandet er så pokkers fladt, men denne dag var fiskene egentlig ikke bekymrede og var generelt pænt interesserede i vores fluer. Dog var det primært de små ørreder vi så til, hvilket selvfølgelig var ærgerligt i forhold til at få lidt fisk i fryseren, men til gengæld var det et sjovt fiskeri.
Udover det oplevede jeg en odder mor med 2 unger komme ude fra fjorden og ind gennem en rende på stranden til en lille indsø. Det var et skønt syn, som mit kamera godt nok filmede, men odderne var så langt væk, at det er svært at se på filmen.

https://www.youtube.com/embed/bvPyDRTKkxQ

30-10-12

Foreningens klubaftner kan dårligt kaldes en nyhed.  De har i hvert fald ligget torsdag aften i de 15 år, jeg har været med i foreningen.

Alligevel prøver vi at forny os hen ad vejen, og for et par uger siden havde vi besøg af Nikolaj Korsholm, som gav os et par timers utroligt spændende og medrivende fortælling fra 3 måneders fiskeferie på New Zealand.  Det allerbedste er at Nikolaj snart tager afsted igen, og vi skal nok lægge billet ind til et nyt foredrag når han kommer hjem igen sidst på vinteren.  Knæk og bræk, Nikolaj !

Sidste uges klubaften var store grejbytteaften.  Imponerende hvor meget grej der kan graves frem fra gemmerne, og sjovt at se og prøve de andres overskudsgrej.  Der blev gjort ikke så få handler hen over bordet, så stænger, hjul og agn skiftede ejermand.  Det behøver ikke at koste alverden at få lidt nyt grej i ny og næ.

Andre aftner er der ikke aftalt noget specielt.  Vi drikker en kop kaffe eller en øl og snakker om løst og fast, og vi kommer altid omkring de seneste observationer fra Fjorden og de kommende fisketure, som ofte aftales på stedet.

Selv om mange af os har kendt hinanden i årevis og har været på dusinvis af fisketure sammen vil vi meget gerne se nye ansigter.  Så hvis du læser dette og har fået lyst til at besøge os er du velkommen.  Klubaftnerne ligger på torsdage fra kl. 19 i Nordvestjysk Fjordkultur’s pakhus på Struer Havn.

28-10-12

På grund af succes på arbejdsfronten og deraf følgende pres på den dyrebare fritid har Bo ønsket at videregive stafetten som webmaster på Struer Kystfiskerforenings hjemmeside.  Der skal fra foreningen lyde et kæmpe tak til Bo for 4 års solidt arbejde med hjemmesiden.

Fremover vil Søren Christrup efter bedste evne forsøge at leve op til Bo’s standard som webmaster.
Vigtigst af alt er det at der bliver nogle gode fiske- og naturoplevelser at skrive om, og der får jeg brug for jeres hjælp.
Så ring eller SMS til mig på 28 87 56 01 eller mail på webmaster når du er eller har været afsted.  Selv om jeg ikke altid har fisk med hjem fra tur er der tit en sjov oplevelse der er værd at dele, og jeg gætter på at sådan har du det sikkert også.  Fotos og filmklip er velkomne, men bestemt ikke nødvendige.

Sidste nyt fra Limfjorden :
Bo var afsted i går og fik en mindre fisk på fluestangen i det blikstille vand.  Formanden var også ude, men nåede ikke at finde fiskene inden turen blev afblæst.

26-10-12

Sidste weekend kastede lidt fisk af sig. Jacob og jeg var lørdag ved fjorden, vi besøgte en ny plads som Jacob havde “opdaget” et par uger tidligere. Det kastede fisk af sig, selvom de fleste godt nok var noget under målet, så viser billedet at der også var pæne fisk i mellem. Denne holdt målet, men fik friheden igen. Fisken huggede på en Frede med blodtud, på ankeldybt vand.

Søndag var vi afsted igen, nu under kyndig vejledning af Søren Christrup. Det kastede kun en enkelt undermåler af sig, men det var en hyggelig tur, hvor vejret drillede lidt. Dels med helt vindstille vejr det meste af dagen, dels en silende regn om formiddagen.

18-10-12

Jacob har sendt mig et par gode nyheder fra fjorden, læse mere nedenfor.

Efteråret er i den grad vækket til live. Vinden og regner rusker stort set dagligt i kinderne. Goplerne ligger langs fjordens breder og rev for at ånde ud. Når så endeligt vejret og tiden tillader en frisk tur til fjorden, så er jeg parat. Det var jeg i mandags, hvor en fyraftentur resulterede i 2 fisk. En pjort som nænsomt blev genudsat og en hjembragt 45 cm havørred. En havørred som var blank og havde guffet ikke mindre en 20 hundestjler i sig.

Lørdag d. 6 oktober søgte jeg nordenfjords. Et nyt område spottet på googlemaps skulle have et høfligheds visit. Ved ankomsten er vandet blankt og solen titter i horisonten. Et par jægere ligger på vandet og sørme om ikke også kanonerne sender skyer af hagl afsted. Jeg vælger – med livet som indsats – at gå i gang med fiskeriet. Efter en times fiskeri kommer jeg rundt en pynt, hvor jeg syntes at kuglerne kommer lige vel tæt på. Så jeg forlader området med dukket hoved.
Ny plads, nye toner. Da jeg stiger ud af bilen, kan jeg se 2 fiskere gå langs kanten. Kan høre plask fra en fisk som den ene har fat i. Hvor stor den er og om de havde fået flere ved jeg ikke. Men de forsøger at karmoflere fighten :-)  Jeg går en lang tur langs stranden og spotter ud over totalt blankt vand. Ser kun en pjort gå fri på et tidspunkt. En længere march senere vader jeg ud i vandet og begynder at fiske i retning af bilen. Det blæser lidt op og der kommer lidt liv. Får sat krogen fast i en 51 cm lang fedtfinne som holder en kondi omkring 1′ tallet. Den er ret blank, kun meget lidt anløbent. Jeg får yderligere et par tilbud som jeg misser. Ser flere fisk i området og overvejelsen går på at hente fluekæppen eller at køre tidligt hjem. Ved bilen vælger jeg af hensyn til familien at køre hjem. For dagen havde faktisk allerede klaret tankerne og prydet hukommelsen med endnu en lystfiskeroplevelse.

13-10-12

Så er artiklen fra dette års samsø tur klar, læs om den rigtigt dejlige tur via dette link: samsø 2012

10-10-12

Husk torsdag den 11. oktober kommer Nikolaj Korsholm og holder foredrag i klub lokalerne. Alle er velkomne!

16-09-12

En hurtig tur til fjorden, gav i dag pote af en flot farvet fisk, fanget på en gammel kendt plads som altid er god for en fisk på denne årstid. Turen blev ikke lang, da vandstanden var en smule høj og mine vaders efterhånden er ved at give op i syningerne. Et par nye må være på sin plads inden turen til Samsø næste weekend.

Jeg skyder fisken til ca. 1.3kg. Dejlig tyk, men jeg har lidt i fryseren endnu, så den fik lov at fortsætte turen til åen.

25-08-12

Sommeren synger ifølge kalenderen på sidste vers, så jeg synes det var på tide at få lidt gang i siden her igen. Ørred fiskeriet i fjorden begynder for alvor at trække i de fleste af os igen. Jeg er overbevist om, at lige som jeg selv, så har mange af jer været ude med snøren i løbet af sommeren, i jagten på nogle af de andre sommergæster vi har ved kysterne i Danmark. Flere har uden tvivl også søgt ørrederne og laksene i de danske og måske udenlandske vandløb.

Jeg har lavet et lille potpourri over sommeren med historie, billeder og video herunder, god fornøjelse:

Sommeren startede i pinsen. Meget belejligt havde SKF1990 valgt at afholde familie turen netop i pinsen og det gode vejr gjorde turen til Livø til en herlig oplevelse. Formanden har kogt turen ned i en skøn video/billedserie, som du kan se her: 

Et par uger senere var formanden og ex-formanden en tur ved kysten, det kom der sædvanen tro endnu en lille film ud af. Man kunne ønske sig mere fisk og mindre kørsel 😉

En måneds tid senere, havde vi endelig lidt sommer i Danmark med østenvind og fiskeri langs vetkysten til følge. Jagten blev sat ind på de stribede makrel, med en drøm om bars. Torben og jeg tog afsted en lørdag aften, med et håb om makrel fra en kendt høfde i Thy. På vandreturen ad høfden kunne vi se, at de mange fiskere havde gjort gode fangster i løbet af dagen. Vi fandt os til rette på spidsen af høfden og der gik ikke længe før Torben havde fast fisk. Torben havde også smug trænet ugen forinden på en tur med turbåd fra Hvide Sande, så han havde fundet den rigtige agn i kassen. Jeg måtte bide i det sure æble og forhøre mig hvad der skulle til, “blanke blink” før jeg selv havde held på Mørasildaen. Så gik det slag i slag, og som videoen herunder bekræfter, så var der gang i den og “mågesjov” i massevis denne aften.
Dagen efter var Jacob og jeg afsted til samme plads, igen var der masser af makrel på stedet og sidst på aftenen da mørket så småt begyndte at falde på, kom makrellerne så tæt på høfden at vi kunne nøjes med helt små woblere. Vi fiskede woblerne i hurtigt tempo, streamene i overfladen næsten som poppere, det kunne fiskene slet ikke stå for og det gav os et super morsomt og spændende fiskeri.

Ugen efter, i det stadigt skønne og længe ventede sommervejr, valgte formanden og jeg at tage en aften/nat tur til Jernhatten på Djurslands yder kyst, fra lokalt hold havde jeg hørt beretninger om godt fiskeri med gode fangster af både ørred og enkelte makrel, så det måtte prøves. Da vi kom til stedet så vi med det samme 2 UV jægere som jagede langs kysten. Vi hilste på dem begge, ingen af dem kunne berette om ørred, men den ene ville vende tilbage om aftenen, da han håbede fiskene ville komme ind for at jage når mørket faldt på. Vi havde samme idé. Det blev en skøn sommer aften/nat hvor vi til trods for ihærdigt fiskeri, desværre ikke mærkede noget til fisk. Den høje strengetang besværliggjorde fiskeriet hver gang vi nåede indenfor 10-20 meter fra kysten. Området blev om aftenen besøgt af 5-6 UV dykkere, så vi valgte ud på natten at søge hjemad.

I slutningen af juli og hen i august, har vi over nogle perioder haft milde og sydlige eller østlige vindretninger. Det har gjort, at man igen kunne komme til vetkysten og jage de stribede. Det har jeg benyttet mig af flere gange i perioden, skønne aftener hvor jeg har forsøgt mig på høfderne ved vestkysten. Specielt en dag vil jeg huske i årene fremover når jeg skal vælge høfde, efter vind, vejr og metode. Det var en skøn søndag, hvor vinden faktisk var mere i syd end øst, altså den vind der nu var, for den stod så godt som stille hele dagen. En sjælden og speciel oplevelse ved veskysten. Jeg var egentlig bare ude for at forsøge mig på høfder jeg ikke tidligere havde besøgt. Men det skulle hurtigt vise sig, at her var fisk, masser af fisk… Jeg fangede så rigeligt de makrel jeg skulle bruge denne dag, jeg så mange ørreder springe fri af vandet ved siden af mig på høfden, jeg så ørreder cruise stille og roligt forbi lige nedenfor mine fødder (Nej ikke multer). Uanset hvad jeg kastede til dem, flue eller jern, så ville de ikke lege med mig, men uha det holder en vågen… Jeg fik mig årets første havbars denne aften, under målet så den fik friheden igen, jeg mistede min anden havbars denne sommer lige efter, den huggede helt ude i kastet og trak line af mit hjul så det skreg….. og væk var den…
Jeg fangede mine første makrel på fluestangen, det er intenst og spændende at kæmpe med “mini-tunene” på fluen. Jeg eksperimenterede med mange forskellige agn og metoder over sommeren, og skulle mene, at jeg har gjort mig meget klogere på makrellens måder at agere og jage på. Jeg håber at sommeren endnu kan nå at vise sig i år, med rolig østenvind, så man kan komme ud og hilse på den hurtige makrel. Nåja, så smager den jo fortrinligt på grillen marineret med citronmelisse, frisk timian og hvidløg i oliven olie.

 19-06-12

Jacob var i sidste uge en tur ved fjorden, han har sendt mig følgende rapport:

Efter et utal af månder er min forbandelse endeligt brudt. Onsdag aften fik jeg tid til en tur i fjorden. Vinden var mere end frisk fra det vestlige hjørne, med regn i sigte. Landskampen mod Portugal, ligesom 1. kval fra Le Mans, var sat til optagelse.
Pladsen er endnu en af de kendte i fjorden.
Vel ankommet og med bombarda rigget til med en lille hvid Honey Schrimp bevæger jeg mig afsted langs stranden. Modvinden afkorter kastelængden betydeligt og bølgerne slår langt ind over stranden. Den føste halve time giver ikke noget konkret. Enkelte følgere i beskeden størrelse fortælle er de er der, men uden interesse for fluen. Flueskift – nu med pattegrisen. Samme mønster. Fiskene syntes at være tilstede, dog uden at hugge. Giver pattegrisen en chance i noget tid men må konstatere at den ikke virker i dag. Flueskift til en hjemmebundet. Kaster lidt i et område med grundt vand. Ved at der er nogle render og knolde fiskene kan stille sig ved. Kaster vel 10 – 20 kast og får et kontant hug. Fisken tager udløb med det samme og tager sig en lufttur. En fed blank fisk flyver gennem vandet og lander på maven. Den er hidsig og giver en fornuftig fight. Da fisken kommer nær mig vælger jeg, at tage fangstnettet i brug. Fisken glider ind over netkanten – fed som en gris og blank som en nypoleret sølvmønt. 43 cm og 1250 gram – kondi 1,57. Flot er den i og for sig ikke, men fed det er den. Hovedet er alt for lille set i forhold til den fede krop. Men gokkes, det skal den og den hænger snart i snoren ved min side.
Jeg mærker et knæk, da jeg for første gang i laaaang tid kan rette ryggen og have mere tro på mit fiskeri. Jeg fortsætte min søgen efter fisk og får overlistet en lidt mere proportionel fisk på 41 cm og 920 gram. Kondi “kun” 1,33. Superp potionsfisk til familien. Jeg fornemmer virkeligt at chancen for endnu flere fisk er til stede. Måske endda en grov fisk. Endnu et knæk i ryggen lyder, da jeg lige skal rettes yderligere op. Aaahhhh hvor det føles skønt. Jeg fortsætter med samme flue og samme teknik. Taber en fisk og får 2 ind for afkrogning. Fine fisk i starten af de 40, blanke og med sul på kroppen. Men 2 syntes at være nok for i dag. På et tidspunkt ser jeg ud af øjenkrogen et plask, som kom det fra en større fisk. Jeg vender mig og kaster. 15 sekunder efter får jeg selskab af en sæl, som åbenbart også syntes, at det var et interessant plask. Gad godt vide, hvor længe den har gemt sig i bølgerne uden at jeg har set den. Jeg vælger at trække væk fra pladsen og sætter kurs mod bilen.
Modvinden og regnen syntes ikke at genere på samme måde, som det normalt ville gøre. Jeg får derfor affisket kanten godt. Det resultere i endnu en fin fisk på 41 cm og 920 gram. Præcist samme størrelsen som den anden på 41 cm. Den har indhaleret fluen og bløder kraftigt. Så jeg vælger at aflive den og hænge den ved min side. jeg indstiller fiskeriet og vender snuden hjemad. Inden jeg kører skal fiskene lige renses. De er prop fulde af knivmuslinge kød. Et lille prik i mavesækken med kniven, får mavesækken til at eksplodere. Så meget tryk er der på. Ufatteligt at fiskene kunne æde mere med så fyldte mavesække. Hvad der forårsager forekomsten af de mange hjemløse knivmuslinger, aner jeg ikke. Har ikke set nogen drive rundt i vandet. Men maveindholdet bevidner at der er mange.
Med enden på en savnet succes med de vel nok tykkeste, og ikke mindst blanke, fisk fra limfjorden jeg har fanget, kan jeg glæde mig over endeligt, at have brudt den forbandelse som har hvilet på mine skuldre.

10-06-12

Jeg havde valget her til aften, enten skulle jeg blive hjemme, se 2. halvleg af Italien-Spanien kampen som indtil videre ikke havde været noget fantastisk fodbold, eller køre ud til en gammel fiske plads jeg havde haft i tankerne det meste af dagen…. Jeg fortryder ikke at jeg valgte det sidste.

En tilpas vind fra det vestlige hjørne som vi bedst kan lide den, bød mig velkommen sammen med den fantastiske duft af hyben roser. Der er trods de lave temperaturer, alligevel en form for sommer i luften. Jeg fiskede ud mod den plads jeg gerne ville ende på, med tanker om hornfisk i rå mængder sikkert ville drille mig på vejen. De var der da også, men kun en enkelt blev hængende på krogen og dens søskende holdt sig egentlig forbavsende passive. Det behagede mig…..
Jeg fiskede spin i dag, ikke fordi vind retningen ikke var god til flue, eller fordi jeg på nogen måde synes spin tiltaler mig mere, men simpelthen fordi jeg på denne plads, på nøjagtigt denne tid på året, har måttet se mig slået af spinnefiskerne. Fiskene her kan lide jern, epoxy og flotte farver, det må jeg bøje mig for.
Jeg valgte dog letspin grejet, 2-12g stang på 10 fod, det er sjovt! Selv en god hornfisk får den til at krølle godt sammen i spidsen og det gør hele fiskeriet lidt sjovere. Jeg nåede ud på pladsen, hvor min 6. sans sagde mig at her var de, for det skulle de være…. Der gik omtrent en halv times tid, efter kontakten med den sidste hornfisk før jeg så den første ørred springe helt ud af vandet, en pjort på de 30cm, men hvad pokker, hvis de små er der, så er der sandsynligvis også større fisk. Ganske rigtigt, få minutter efter letter en flot blank fisk ud af vandet, kun 10-15 meter foran mig og i perfekt retning for den bane min wobler er på vej ind i. “Du ved jo godt de aldrig hugger når de lige har været ude af vandet Bo…..” Jeg tænker nok højt, men det kunne jo være….. Wobleren nærmer sig og jeg ser skyggen komme som et lokomotiv bag den, bang! Fast fisk. Den vælter sig rundt i overfladen og jeg frygter selvfølgelig for om den nu er kroget godt nok, den huggede jo så pokkers tæt på mig….. Men krogen holder, jeg får dyret lusket stille og rolig på land og min stille sejrs dans har sikkert underholdt et par måger.
Jeg får fisken aflivet og pakket pænt ind i vådt Sargasso tang inden jeg bevæger mig tilbage mod pladsen, fisk i den kaliber på den plads går ikke alene. Jeg ser flere fisk springe fri af vandet, og hver gang er det lige opløftende at se, for uanset om man kan lokke dem eller ej, så er hver fisk en bekræftelse i at der er flere fisk derude. Det er kun et spørgsmål om tid og tålmodighed, så skal den næste nok komme.
En utæthed i mine waders gør dog, at jeg begynder at føle mig lidt for nedkølet, så jeg vender snuden mod land men fisker dog på vejen tilbage, næsten inde ved land bliver wobleren stoppet tungt efter kortvarig indspinning, det er en god fisk, ikke stor det kan jeg snart se, men den holder målet det er jeg ikke i tvivl om, for den er godt nok tung… Det viser sig snart tydeligt, at fisken har stået først i køen da der blev delt mad billetter ud….

Fiskene målte hhv. 52cm og 1,6kg. samt 48cm. og 1,52kg. sidstnævnte havde en kondi på 1,37. Lidt af den gode kondi, skal uden tvivl tilskrives den sild/brisling som fisken havde i maven, 17cm. lang var den.

Det er dejligt med EM på TV. Men når Limfjorden byder op til dans sådan en juni aften, så kan fodbold være fodbold….

 

Så er resultatet fra foto konkurrencen ved årets Ørreddage offentliggjort. Vinderen blev Karsten Have, med et flot morgen billede fra Limfjorden. 2. pladsen går til Søren Christrup for et billede hvor man mærker den barske vind ved Vilsund. 3. pladsen til Gunnar Tjørnelund for et smukt billede af en flimrende solopgang.
Kontakt venligst formanden vedrørende præmier. formand@skf1990.dk

 

Der er ligeledes offentliggjort resultat liste her: Oerreddag_resultat_2012

12-05-12

Limfjordens ørreddage er nu vel overstået, deltager antallet var af flere årsager halveret i forhold til tidligere år. Dette skyldes formentlig flere ting, men nok primært en blanding af konfirmationer og Giro d’Italia. Antallet af indvejede fisk var igen i år forbløffende lavt med kun 4 ørreder og største fisk på lige over kiloet. Især da flere kunne berette om godt fiskeri i årets første måneder.

Husk familiedags turen til Livø lørdag den 26. maj. tilmelding til turen af hensyn til bookning af færge billeter kan ske til formanden formand@skf1990.dk / 20285759 eller Bo web@skf1990.dk / 23810808
Der vil igen i år være mulighed for en plan B i sommerhus ved Ertebølle, skulle vejret vise sig fra den dårlige side. Vi ser frem til en hyggelig dag.

 

28-04-12

Limfjordens ørreddage

Da Limfjordens ørreddage og Giro d’Italia afvikles henover samme weekend, har vi fået det problem at indvejningen søndag (og måske lørdag) skal flyttes fra lokalerne på havnen. Vi arbejder på højtryk for at finde alternativer til lokalerne. Hold dig opdateret her på siden!

NYT!!NYT!!NYT!!NYT!!
Søndag kl. 11.00 – 12.00: Indvejning
Søndag kl. 12.00: Konkurrencen slutter.
Søndag kl. 12.30: Præmieuddeling.

Indvejning
Indvejningen foregår i vores ”klublokaler” ved Nordvestjysk Fjordkultur havnevej 6. 7600 Struer (Både lørdag og søndag!)


Vis stort kort

25-04-12

Søren Chrstrup har sendt mig følgende skønne beretning:

I torsdags blev klubaftenen som bekendt afholdt hos Egon i Lemvig Sport & Natur. Som sædvanligt havde Egon nogle gode varer til nedsat pris, og alle fremmødte blev vist fristet lidt ud over det sædvanlige. Også Thomas på 6 år, som havde fået lov at komme med fordi far syntes, at han nu var klar til at få sin helt egen fiskestang.
Efter grundig research i butikken fandt vi en 7 fods Berkley Lightning spinnestang og et fint lille Shimano-hjul til Thomas, som Egon lod os få til en særdeles favorabel pris.
Fredag aften fik jeg spolet line på det nye hjul og lørdag formiddag skulle vi så til kysten, så Thomas kunne få det nye grej indviet. Jeg havde hørt at der allerede skulle være chancer for hornfisk, og de plejer at være ret lette at fange.

img10Vel ankommet til en af de kendte pladser kom vi i tøj og waders, fik grejet rigget til og gik de få skridt ned til vandkanten. Mens Thomas fik kasteteknikken justeret ind til den nye stang tog jeg selv nogle kast i vifteform uden respons. Omtrent i det 5. kast med Thomas’ nye stang vendte en fisk i en hvirvel tæt ved stangspidsen. Næste kast blev lagt i samme retning, og så var der bid ! En fin lille ørred lod sig kane op på stranden efter en god kamp på det lette grej. Efter et par fotos måtte den desværre retur i baljen med et ”på gensyn når du er blevet stor”, hvilket ikke faldt i god jord hos Thomas – han ville jo gerne have en fisk med hjem. Det krævede lige et par trøstende ord fra farmand inden fiskeriet kunne genoptages. 2 kast senere var den gal igen – endnu en ”målsørred” havde kastet sig over den 12 grams Jensen Tobis, som egentlig var tiltænkt hornfiskene.
Om det var endnu en genudsætning, eller om det var den kølige vind – Thomas havde allerede fået nok. Jeg havde svært ved at slippe fiskevandet efter de to hurtige ørreder til Thomas, så jeg måtte lige tage endnu nogle kast i vifteform ud over gerningsstedet, men atter uden resultat.

Begynderheld ? Tja, eller også er foreningens ”juniorafdeling” godt i gang med at overhale ”seniorafdelingen” inden om. Jeg har i hvert fald stadig årets første havørred til gode….

23-04-12

Så er Uge-17 holdene landet på solskinsøen. Du kan følge deres løbende beretning via dette link: Bornholm2012.pdf

10-04-12

Så har formanden færdig redigeret artiklen fra dette års tur til Lyø. Du kan læse den Her og under Artikler i fremtiden.

I påsken har flere været ude at prøve lykken, bl.a. Søren og Richard:
Søren og Richard har igen været på et kendt rev i fjorden. Richard beretter at 5 fede blanke ørreder fra 40-45 cm lod sig lokke af den hvide stripper alle på nær en er genudsat. Søren havde tilmed gang i Bombarda fluen og en enkelt ørred lod sig lokke, denne ørred er ligeledes genudsat i god sportsfisker ånd.

 

07-04-12

Efter en blæsende tur på Lyø weekenden inden (Beretning følger senere) var det rart at sigte mod Limfjordens vande igen. Skærtorsdag morgen satte jeg kursen mod Mors, jeg havde sms’et lidt frem og tilbage med en god bekendt, om hvilken plads der skulle stå for skud.

Pladsen har en fantastisk blanding af ålegræs, muslinge banker, sand, tang og sten. Det oser af ørred og jeg blev da heller ikke snydt. Efter en god halv times tid blev fluen taget konsekvent, og tungt….. Den er god! Desværre skete det som jeg egentlig synes sker lidt for ofte, fisken valgte at drøne lige mod mig, fremfor den anden vej, så jeg havde ikke en chance for at give ordentligt modhug eller holde linen stram. To gange rullede den i overfladen, sikkert for at “prale” over hvor fed den var og så slap krogen sit tag…. Pokkers.
Men en halve time, herregud der måtte være flere! Det var der også, men der gik i omegnen af fire timer før den næste huggede, denne gang var det desværre kun en undermåler, så efter en hurtig foto session måtte den retur igen. Vinden var taget til og krops temperaturen var efterhånden lidt for lav, så jeg valgte at kalde det en dag. Men jeg er snart tilbage.

27-03-12

Michael Knudsen var i går et smut ved kysten efter fyraften, det gav pote i en flot fisk på 49cm og 1,5kg. Det er dejligt at se der rigtigt er kommet hul på bylden i år.

 

21-03-12

Husk, til klubaften i morgen vil Ole binde fluer, medbring gerne fluestik.

18-03-12

Sidste weekend havde Jacob og jeg egentlig aftalt at tage et smut til Mariager Fjord, men den hårde nordvestenvind søndag, fik os til at tabe modet allerede lørdag. Vi aftalte derfor, at vi måtte
img9afsted så snart vind, vejr og familie tillod det.
Det blev så i dag søndag den 18. marts. Vækkeuret ringede ved 5 tiden og 3 kvarter senere var vi på vej mod det østjyske. Første mål for dagens fiskeri var Ørnedalsbugten, det tog lidt tid at finde den rigtige vej til kysten, men da vi først var landet var vi også hurtigt klar til at få fluerne lagt ud over det spejlblanke vand. Der gik en lille times tid, før Jacob havde kontakt til en fisk han havde forsøgt at lokke til bid i et stykke tid. Fisken huggede, ruskede lidt med hovedet og slap så taget igen.
Efter et par timer, besluttede vi over en kop kaffe, at vi ville søge længere ud i fjorden. En venlig Ålborggenser gav os også lidt blod på tanden, med beretninger om uhørte mængder af fisk på et andet spot længere mod øst.

Vi kørte østpå, men vi så snart ved selvsyn hvorfor der fanges mange fisk i Mariager Fjord…… Der var utroligt mange fiskere…. På samtlige af de pladser vi passerede eller kiggede på, var der fyldt med fiskere. 3-4-5 biler, alle med fiskende førere og indimellem passagerer, gav lidt for meget skulder ved skulder fiskeri til vores smag.
Derfor fortsatte vi til Hadsund, kørte over broen og tilbage mod Hobro, nu på nordsiden. Vi fandt et godt spot på kortet og fandt pakeringspladsen. Igen, allerede 4 biler på pladsen…. Nå, vi ville ikke køre længere, der måtte være plads nok, og det var der.

På vestsiden af revet vi nåede ned til, var vandet stadig blankt, kun med små krusninger fra vinden. Fiskerne gik ude på revet, eller var ude af syne, så vi havde god plads. Jacob satte det lange ben forrest, og var snart et godt stykke væk på vej mod næste rev. Jeg selv fiskede stille og roligt i modsatte retning, mod revet. Inden længe tyndede det lidt ud i fiskere og jeg fandt en plads på modsatte side af revet, ved siden af 2 andre fiskere. Det var et godt valg, for i den lidt friskere vind på øst siden af revet var fiskene i den grad i “biddet”. Allerede på vej til pladsen så jeg en nabo fisker tage 2 fisk på spin og bombarda. Det gav blod på tanden, for til trods for at jeg måtte vade noget dybere end jeg normalt finder behageligt, så gav det de næste par timer, mindst en god håndfuld fisk mellem hænderne og kontakt til langt flere. Der var fisk overalt ude foran, alle fiskere på lige linje havde kontakt til fisk og selvom de fleste fisk var under mål, var enkelte dog på den rigtige side af mindstemålet. Jeg havde selv en enkelt mellem hænderne, som ville have holdt målet, men den fik friheden igen. Hen på eftermiddagen var vi efterhånden så afkølede, primært grundet de store mængder regn (som billedet også bevidner), at det var tid til at vende næsten hjemad. Igen tænker jeg på, men med omvendt fortegn at Mariager Fjord indbyder mange fiskere, men det er der en grund til, for Mariager Fjord holder mange fisk!… Fjorden er helt klart altid et besøg værd.

 

11-03-12

Formanden havde i dag besøg af Søren Møllenberg, som berettede følgende:

En beretning fra et kendt rev i fjorden.

img8Lørdag var Søren og Richard på farten med ørred på sigtekornet.
I 3. kast lander Richard en flot ørred på 41 cm der hurtigt genudsættes, efterfølgende er der sjov og ballade med en mængde mindre fisk på land bl.a. denne fine smolt på 35 cm. Alt i alt måtte 4 ørreder bide gruset, der var et tilsvarende antal kontakter.

Klik gerne på billedet for at se de smukke røde pletter på fisken, det er helt tydeligt at den først for nyligt har valgt det salte vand fremfor åens ferske.

26-02-12

Det smukke vejr denne søndag, lokkede mange fiskere til fjorden, bl.a. Martin Berger som har sendt mig denne beretning:

Endelig… endelig..
img5Efter en periode med vinter og blæsevejr så var der dømt fiskefeber, da vejrudsigten endelig lovede sol og lidt vind. Det hele var klar, nye fluer og trimmede liner, da telefonen ringede og Kim spurgte vil du med til Gamborg fjord????. Er du tosset mand!! jeg skal til Limfjorden. Heldigvis ville han med og vi valgte en ’nordlig’ plads. Velankommet og ud og på med grej, kunne næsten ikke få fluen i vandet sådan rystede jeg. Spejlblank vand!! ligeglad skulle bare kaste- kaste- kaste, efter en lille time uden noget var kroppen faldet til ro, og en kop kaffe skulle nydes i det gode vejr, bedst som vi sidder og nyder kaffen vender en fisk, da det er Kim der ser den siger jeg tag den, naaj det kan du.. ok ned på navlen og af sted. Men da jeg nærmer mig kan jeg se den svømmer længere ud øv øv , men fluen kom af sted og jeg fik listet mig lidt ud, bedst som jeg havde opgivet faldt hugget, ganske let tog den fluen, og der er nu ikke noget som at mærke en flueline blive strammet op, fast fisk Yes!!! Efter en kort fight kunne jeg kane en blank havørred med løse skæl på land, og målebånd viste 47 cm. Sikken en start på året.

Tilbage til kaffen, det ser ud som om det virker, da der ikke går længe inden en ny vender, Kim prøver flere gange, men kan ikke få den til noget vi spotter et par fisk mere men får ikke flere.

Vi kører til en plads længere sydpå, men her er der dødt.
Da jeg renser fisken var der 4-5 hundestejler i den. Utroligt for den huggede på en pink pattegris.
Undskyld det dårlige billede det er taget med mobiltelefonen..

Knæk&Bræk til alle her i foråret.
Mvh Martin.

 

19-02-12

Isen har nu sluppet grebet i den yderste del af fjorden, og inden længe vil den kraftige vind og de stigende temperaturer formentlig have gjort det af med “låget” i inderfjorden også. Har man mod på at trodse blæsten, så er det en kendt teori at fiskene er i biddet når isen brækker. Jeg ser frem til at høre fra jer, som har mod og tid til at give det et forsøg!

Gert Ringsted har sendt mig en skøn historie om forventningens glæde, forud for dette års tur til Bornholm. Du kan læse den ved at klikke på dette link: holdfast.pdf

09-02-12

Så ligger programmet klart til dette års Limfjordens Ørreddage. Vi ser frem til en fantastisk weekend i fiskeriets tegn.

Formanden har lavet denne lille “Teaser” som nok kan give lidt blod på tanden.

 

30-01-12

Som skrevet ud i mail til foreningens medlemmer afholdes generalforsamling torsdag den 9 februar kl. 19.30 i klublokalet.
Kontingent for 2012 bedes være betalt senest til generalforsamlingen.

Se dagsorden for generalforsamlingen via dette link: Generalforsamling.pdf

 

23-01-12

Richard har sendt mig en lille beretning som er et fint bevis på, at 2012 indtil videre tegner til at blive et fangstmæssigt bedre år, end 2011 var det.

Fangst mæssigt går 2011 desværre ikke over i historie bøgerne. Men Året sluttede godt, da jeg den 24 dec. fangede 2 fisk ca. 40 og 41 cm i god kondition og sølvblanke (genudsat). Der var en del ørred der fulgte med blinket helt ind til stangspidsen.
Det var også tilfældet d. 31 december, de var bare større. På halvanden til to timer var der fisk i hver 4-5 kast. Desværre ville de ikke bide på. Det var fisk på 50 til 60 cm.
Mange af dem så fulde fede ud og sølvfarvede når de vendte rundt i vandkanten, for bare at forsvinde lige så hurtigt som de kom.
Håber at 2012 bliver et bedre fangst år, for os alle.
Knæk og Bræk Richard…

Jeg har også selv været ved fjorden et par gange i løbet af de sidste 2 weekender. Begge gange har jeg besøgt en plads i Skive Fjord, som jeg besøgte første gang i foråret 2011. Sidste weekend blev det til en enkelt fisk som jeg anslår var lige over målet, men som desværre fik sig rystet af fluen helt inde ved stangspidsen.
Jeg troede i den grad på, at pladsen måtte holde flere fisk, så denne weekend måtte jeg tage turen igen. Jeg fik ret, for til trods for at vinden var mere krads og lige på kysten, så jeg måtte ty til bombarda fiskeriet, så vrimlede det med fisk på pladsen. Ikke én var over målet, men 10 fisk mellem hænderne og lige så mange tabte, gør nu at jeg i den grad følte det var en god dag. Jeg valgte at trykke modhageren ind på krogen. Fiskene var små, så det var nemt at gøre unødig skade på dem, men med modhageren trykket ind var det nemt med afkrogning i vandkanten, det var nok den primære årsag til de tabte fisk, men det gør nu ikke noget.

Jeg ser frem til et godt fiske år 2012. Det starter under alle omstændigheder godt, da små fisk også bliver store en dag.

 

11-01-12
Ejvind_2008_3200_64Farvel til en god ven.

Søndag den 8. januar døde Ejvind Kristensen af et hjertestop i en alder af 69 år.
Ejvind har gennem mange år været en respekteret (og ikke uden grund frygtet) fiskekammerat i klubben.

Ejvinds fisketeknikker var på den ene side svære at aflæse, da han som regel altid forsvandt ud i horisonten kort tid efter vi var ankommet til et nyt sted, på den anden side hurtigt givet videre fordi han gerne ville dele sine oplevelser med andre når han kom tilbage.

For Ejvind var det at finde et godt fiskested blot en anledning til at komme af sted med andre for at få nogle gode fælles oplevelser.

I klubben har Ejvind altid haft fokus på, at vi skulle af sted på ture og forslag til steder, der kunne afprøves, har der aldrig manglet.
Ejvind deltog selv på fleste og var kendt for sine lange traveture og ihærdighed samt for at stå (rigtig) tidligt op om morgenen og lave kaffe og forberede morgenmaden til os andre. Altid forberedt med kort og artikler over lokaliteterne og parat til at komme af sted.
Ejvind vil blive savnet og husket i klubben i mange år fremover.

Vi sender vores dybeste medfølelse til Elsebeth og børnene med tak for lån af Ejvind til mange gode stunder.

10-01-12

Kassereren har bedt mig om via hjemmesiden at minde om at man meget gerne allerede nu må indbetale kontingent for 2012. Kontingentpriser er 475 kr. for seniorer, 300 kr. for juniorer (under 18 år) og 575 kr. for husstande. Priserne inkluderer medlemskab af Danmarks Sportsfiskerforbund (DSF). Er du medlem af andre foreninger under DSF, får du sidst på året udbetalt det beløb, du har betalt for meget til DSF. Udbetalingen sker direkte fra DSF. Som medlem af DSF modtager du Sportsfiskeren.

Kontingent kan indbetales til Vestjysk Bank reg.nr. 7602 konto nr. 1134242. Husk angivelse af navn og adresse ved indbetaling. Du kan naturligvis også betale direkte til kassereren i forbindelse med. klubaftener. Der forventes snarest at blive indkaldttil generalforsamling.

Vedrørende udskrivning af medlemskort via det nye medlemssystem (det kan man først efter man har betalt), opfordres alle til at søge oplysninger via forbundets hjemmeside,

Fra I indbetaler til I kan printe medlemskort ud kan der gå nogle dage

 

06-01-12
nyhede137Godt nytår til alle læsere, vi ser frem til 2012 som forhåbentlig bliver et bedre fangstmæssigt år i Limfjorden, end 2011 har været det. Det begynder efterhånden at lysne, således rapporteres der om fangster af blanke grønlændere flere steder. Jeg savner desværre konkrete rapporter at vise jer, men historierne er troværdige.
Blæsten har raset godt den sidste måneds tid. Alle er enige om at det er godt for fjorden og forhåbentlig også for fiskeriet i de kommende måneder.I skal dog ikke snydes for en lille fangstrapport.
Således var Søren Christrup da også et smut i det sydfynske mellem jul og nytår, det udmøntede sig i en flot blankfisk i den gode blæst.Søren Christrup har arrangeret bolig på Lyø til vores klubtur i marts måned, det er en 6 personers lejlighed hos Asta og Anders, hvor der er mulighed for ekstra sovepladser og dermed plads til 8-9 personer.
Tilmelding til Søren Christrup, fristen er 1. marts 2012.
*Opdateret – Der er pt. 3 pladser tilbage*

 

Til Nyheder for 2011

Til Nyhedsarkivet

Skriv et svar